Ženski vikend v Seviliji

Trajanje

4 dni / 3 noči

Prostih mest

30

Odhod

Sežana

Destinacija

Sevilja

Opis
Vključeno / Ni vključeno
program
Destinacija

Ženski vikend v Seviliji

Sevilja (špansko Sevilla) je kulturno in finančno središče južne Španije. Sevilja je glavno mesto pokrajine Andaluzije in hkrati četrto največje metropolitansko območje v Španiji. Nahaja se na planoti reke Guadalquivir in ima povprečno nadmorsko višino 7m.

Sevilja je stara več kot 2200 let. Skozi zgodovino so mnoge civilizacije pustile svoj pečat v mestu in to je pripomoglo k temu da ima mesto še poseben čar. Sevilja ima zelo dobro ohranjen zgodovinski center. Čeprav ima močan srednjeveški, renesančni in baročni pridih, se v mestu še najbolj čuti pridih arabske kulture.

Vabljeni z nami na tapase, sangrio, flamenco in ostala doživetja, v super ženski družbi!

Potovalni vrhunci:

 • Doživetje Andaluzijske prestolnice
 • Stolnica Svete Marije sedeče
 • Kraljeva palača Alcazar
 • Tapas bari in shopping v Sevilji
 • Doživetje skrajnega juga Španije, Gibraltarja
 • Flamenko predstava

Vključeno / Ni vključeno

 • Avtobusni prevoz Sežana - letališče - Sežana
 • Povratni let z vključeno ročno prtljago 
 • Letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • Transfer do hotela
 • 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
 • Vstopnine po programu (Alcazar in Katedrala) 
 • Izlet v Gibraltar
 • Organizacija in vodenje potovanja
 • Dodatna prtljaga: cena ob prijavi 60€ za 23kg
 • Večer s Flamenkom  26€
 • Riziko odpovedi (5%) od vrednosti aranžmaja
 • Turistično zavarovanje tujina

Program

1. dan SEŽANA – BENETKE – SEVILLA

Zjutraj zbor vseh potnic v Sežani od koder se bomo z avtobusom odpeljale proti beneškemu letališču. Predviden prihod v Seviljo, glavno mesto slavne španske regije Andaluzije, v dopoldanskih urah. Sledil bo krožni ogled z avtobusom mimo glavnih znamenitosti vse do našega hotela. Videle bomo Plaza Espana, Torre del oro, Univesidad, Giralda, Paseo Colon, Torre de los Perdigones, Isla Magica, Navtični paviljon, Triana,…

Popoldan bomo izkoristile za sprehod po živahnih ulicah predela Santa Cruz, kamor se bomo vrnile tudi naslednji dan za ogled glavnih znamenitosti. Zvečer se bomo usedle v enemu od tapas barov in si privoščile sprostitev.

2. dan SEVILLA 

Naš drugi dan se bo začel z ogledom katedrale oz. stolnice, ki je največja gotska cerkev na svetu. Stolnica svete Marije je bila zgrajena v letih od 1401 do 1519 po rekonkvisti Sevilje, na mestu nekdanje mošeje. Sodi med največje srednjeveške gotske stolnice tako po površini kot prostornini. Ima največjo cerkveno ladjo v Španiji, ki je bogato okrašena z veliko količino zlata. V stolnici so obdržali in uporabili nekatere stebre in druge elemente iz mošeje, od katerih je najbolj znana Giralda, originalno minaret, sedaj zvonik. Na vrhu zvonika je kip, znan kot El Giraldillo, ki predstavlja vero. V notranjosti stolpa so naredili klančine namesto stopnic, tako da so omogočili dostop na vrh s konji. Sledil bo ogled kraljeve palače Alcazar, ki je ena najstarejših kraljevih palač na svetu še v uporabi. Stoji nasproti stolnice in je bil narejen na mestu mavrske palače. Gradnja se je začela leta 1181 in se je nadaljevala več kot 500 let. Narejena je večinoma v renesančnem slogu. Vrtovi so mešanica mavrske, renesančne in angleške tradicije.
Imele bomo možnost ogleda tudi kraljevih soban (doplačilo) ter sprehoda po vrtovih palače. Nadaljevale bomo do znamenitega trga Plaza de Espana, ki je bila oblikovana za Expo leta 1929.   Zvečer se bomo odpravile na ogled flamenka, ki je prava poslastica za oči.

3. dan SEVILLA – GIBRALTAR – SEVILLA 

Po zajtrku se bomo odpravili v angleško kolonijo na skrajnem jugu Španije, Gibraltar. Ta je danes tudi zadnja angleška enklava na starem kontinentu. Skupaj se bomo povzpeli na vrh gibraltarske skale »The Rock« od koder se nam bo odprl razgled vse do sosednje Afrike. Tukaj se nahaja tudi kolonija opic, katere razigrano skačejo okrog turistov. Skupaj se bomo vrnile v središče mesta, kjer se bomo prepustile kozmopolitanskemu vzdušju. Imele bomo prosti čas za kosilo ter da raziščemo mesto. Izkoristile pa bomo tudi duty-free cono za nakupe na glavni ulici. Pozno popoldan se bomo odpravile nazaj proti Sevilli, kjer nas čaka naš zadnji večer pred odhodom.

4. dan SEVILLA – GIBRALTAR – SEVILLA

Zadnji dan bo rezerviran za samostojne oglede in zadnje nakupe. Popoldan sledi transfer na letališče in let nazaj do Benetk, od koder imamo transfer nazaj v Sežano. Prihod je predviden v poznih večernih urah. 

Destinacija

Cena od
499.00
Enquiry From
0
499.00
0.00
Available:
Total:
0
499.00
0.00

Podobno