Rimini in San Marino

Trajanje

2 dni / 1 noč

Prostih mest

40

Odhod

Sežana

Destinacija

Rimini

Opis
Vključeno / Ni vključeno
program
Destinacija

SLONČKOV IZLET V RIMINI IN SAN MARINO

Doživite pomladansko/jesensko sonce v čarobni Italiji in San Marinu. Oglejte si staro mestno jedro in trdnjavo Riminija, slavolok zmage in most Tiberion. Povzpnite se na trdnjavo v San Marinu in se načudite tej najmanjši in najstarejši republiki. Za zaključek pa še obisk in ogled znamenitega dirkališča in gostiteljice Formule 1, mesta Imola.

Potovalni vrhunci

  • Doživetje mesta Rimini
  • Vzpon na trdnjavo v San Marinu
  • Ogled dirkališča in gostiteljice Formule 1

Vključeno / Ni vključeno

  • Avtobusni prevoz po programu
  • Nočitev z zajtrkom v hotelu 4*
  • Zunanji ogledi po programu
  • Degustacija mortadele
  • Ogled dirkališča IMOLA
  • Spremstvo in organizacija izleta

Program

1. dan LJUBLJANA - BOLOGNA - RIMINI

Predviden odhod avtobusa z dogovorjenega mesta ob 6.00 uri. Vožnja do Bologne, glavnega mesta pokrajine Emilia Romagna. Domačini ji pravijo “La grassa la dotta la rossa” (“Debela, učena in rdeča”). Poleg znamenitih srednjeveških stolpov bomo lahko degustirali najpomembnejšo delikateso mesta – bolonjsko mortadelo. V popoldanskih urah prihod v Rimini, sledi sprehod po mestu, nastanitev, čas za večerjo in zabava.

2. dan RIMINI - SAN MARINO - LJUBLJANA

Po zajtrku predviden odhod iz hotela ob 9.00 uri. Vožnja do Republike San Marino, ki se razprostira pod goro Titano. Mestni zaščitni znak so trije stolpi, ki se dvigujejo nad strmo pečino. Ogled istoimenskega glavnega mesteca in njegovih zanimivosti. Sprehod mimo obzidja in skozi vrata Sv. Frančiška v staro mestno središče, po ozkih ulicah na Trg svobode, do vladne palače, bazilike Sv. Marina in do trdnjave, od koder je lep razgled na Padsko nižino in riviero. Popoldan bomo obiskali Imolo, dve urni organiziran ogled najbolj znanega dirkališča. Imola je eno redkih večjih mednarodnih dirkališč, ki poteka v nasprotni smeri urinega kazalca. Dirkališče je poimenovano po pokojnem ustanovitelju Ferrarija Enzu Ferrariju (1898–1988) in njegovemu sinu Alfredu “Dinu” Ferrariju (1932–1956). V Imoli bodo Formulo 1 Grand Prix gostili do leta 2025. Odlična izkušnja za oboževalce in neoboževalce Formule 1. Predvidoma ob 16.00 uri povratek proti Sloveniji. S postanki predviden prihod domov ob 22.00 uri.

Destinacija

Cena od
150.00
Enquiry From
0
150.00
0.00
Available:
Total:
0
150.00
0.00

Podobno