Mehika

Trajanje

13 dni / 12 noči

Prostih mest

25

Odhod

Ljubljana

Destinacija

Mexico City

Opis
Vključeno / Ni vključeno
program
Destinacija

MEHIKA

Mehika je obmorska zvezna država v Severni Ameriki, ki na severu meji na Združene države Amerike, na jugovzhodu na Gvatemalo in Belize, na zahodu na Tihi ocean, ter na vzhodu na Mehiški zaliv in Karibsko morje.

Mehika je bila zibelka številnih razvitih indijanskih civilizacij, kot so bili Maji in Azteki. Prihod Špancev v 16. stoletju in njihovo osvajanje azteške države leta 1521 zaznamuje začetek kolonialne dobe Mehike kot dela Nove Španije.

Mehika je dežela najrazličnejših kultur, dežela s številnimi obrazi, dežela nasprotij. Neskončne peščene plaže, vedno zelen deževni gozd, edinstvene igre narave in še in še za začutiti in doživeti.

Potovalni vrhunci

 • Mexico City
 • Ostanki nekdanjega azteškega mesta Tenochitlan
 • Mogočen mestni park CHAPULTEPEC
 • Monte Alban
 • Kanjon Sumidero
 • Uporniško mestece San Cristobal De Las Casas
 • Modri slapovi v mestu Palenque
 • Chichen Itzo
 • Cuncun

Vključeno / Ni vključeno

 • Povratni letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine
 • Prevoz do odhodnega /iz prihodnega letališča
 • Notranji let Mexico City – Oaxaca
 • 12x nočitev z zajtrkom glede na program
 • Hoteli 4* in 1x hotel 3*
 • Prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, kombiji in ostalimi prevoznimi sredstvi,
 • Vožnja s čolni v Sumidera kanjonu
 • 9x kosilo
 • Vstopnine po programu
 • Slovensko vodenje in lokalne vodnike
 • Stroški priprave in organizacija potovanja
 • Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
 • Vstopne in izstopne pristojbine (na kraju samem)
 • Doplačilo za enoposteljno sobo
 • Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)

Program

1. dan LJUBLJANA - BENETKE - MEXICO CITY

Polet iz bližnjega letališča proti Mehiki. Organiziran prevoz do letališča. Prihod v MEXICO CITY v zgodnjih večernih urah. Transfer do hotela in nočitev.

2. dan MEXICO CITY

Po zajtrku bo dan namenjen raziskovanju glavnega mesta. Ogledali si boste glavni trg Zocalo, ki je srce mehiškega glavnega mesta. Na eni strani stoji velika vladna palača s čudovitimi freskami mehiškega slikarja Diega Rivere. Njegove freske krasijo vladno palačo. Na drugi strani trga je mestna katedrala in ostanki nekdanjega azteškega mesta Tenochitlan. Vmes si boste privoščili prvo mehiško kosilo. Popoldne se vrnemo v mesto kjer bo čas za individualne
oglede in nakupe. Nočitev.

3. dan MEXICO CITY - OAXAC

Po zajtrku se boste odpravili v mestni park CHAPULTEPEC, ki ga zaradi svoje mogočnosti 686 hektarjev imenujejo gozd Chapultepec. Sprehodili se bomo do najvišje točke kjer se nahaja grad, ki je bil v letih 1864 – 1867 rezidenca cesarja Maximiliana I. Drugi del dneva boste preživeli v mestni četrti Coyoacan, kjer si bomo ogledali dom slavne Fride Kahlo tako imenovano casa Azul. Sledi prevoz do letališča in let v OAXACA. Po pristanku transfer v hotel in nočitev.

4. dan OAXAC

Zajtrk. Obiskali bomo MONTE ALBAN, ki sodi med kraje z najdaljšo naselitveno kontinuiteto v Ameriki. Med veličastnimi objekti na obsežnem umetno ustvarjenem platoju na vrhu hriba nas bo še posebej očarala t. i. Palača plesalcev. Popoldne si bomo ogledali očarljivo kolonialno mesto OAXACA. Pred tem se bomo okrepčali s kosilom. Sledi sprehod po starem mestnem jedru z ogledi: osrednji mestni trg (Zócalo), cerkev Santo Domingo, ki slovi po bogatih štukaturah, ter muzej z bogatimi zakladi Aztekov iz grobov na Monte Albanu. Namestitev v hotelu. Nočitev.

5. dan OAXAC - MITLA - TEHUANTEPEC

Zjutraj bomo zapustili OAXACO in se odpravili na ogled kraja MITLA, kulturnega središča, kjer nas bo navdušila geometrična kamnita dekoracija templjev. Obiskali bomo eno izmed predelovalnic mezcala, alkoholne pijače, ki se predeluje iz rastline agave. Da bo degustacija še toliko bolj prijetna bomo pred obiskom organizirali kosilo. Popoldan sledi transfer v TEHUANTEPEC. Nastanitev v hotel in nočitev.

6. dan TEHUANTEPEC - kanjon SUMIDERO - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Po zajtrku se spustimo v samoto 1000 m globokega kanjona SUMIDERO, kjer uživamo v vožnji s hitrimi čolni. Na poti po reki med visokimi stenami srečujemo lenobne krokodile. Po doživetem stiku z neokrnjeno naravo pa se dvignemo nad 2000 m n. v. in popoldne prispemo v uporniško mestece SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS. V mestu imamo organizirano kosilo. Ostanek dneva izkoristimo za barantanje na majevski tržnici in sprehod po izjemno lepih ulicah. Zaradi njih je to mesto dobilo uradni naziv “pueblo magico” (»čarobno mesto«). Zvečer osvetljene hiške različnih pisanih barv zares pričarajo pravo čarobno vzdušje. Največ dogajanja je na glavnem trgu pred prekrasno pisano cerkvijo, kjer se lahko pridružimo domačinom, ki uživajo večer! Nočitev.

7. dan SAN CRISTOBAL - SAN JUAN CHAMULA - ZINACANTAN

Zajtrk. V hribih, kjer še vedno živijo Maji, obiščemo zanimivo vasico SAN JUAN CHAMULA. Tukaj se starodavno majevsko verovanje prepleta s krščanstvom. Najbolj zanimivo je v cerkvi, ki na noben način ni podobna nam znanim cerkvam in je polna skrivnosti. Sprehodimo se po vaških cesticah in razkrijemo pomen tistih nenavadnih simbolov, občudujemo to drugačno, a tako zanimivo kulturo. Odpravimo se še v ZINACANTAN, kjer živijo potomci Majev. Vrnitev v San Cristobal in prosto popoldne. Nočitev.

8. dan CHIAPAS - PALENQUE

Po zajtrku sestopimo s hribovitega uporniškega CHIAPASA v nižino, kjer se ustavimo pri veličastnih Modrih slapovih in se v skladu s časom osvežimo v turkizno modri vodi. Le streljaj nas loči od mesta PALENQUE, ki se nahaja v prijetnem okolju tropskega gozda. Kosilo bomo imeli v bližini slapov. Nočitev.

9. dan PALENQUE - CAMPECHE

Po zajtrku se odpravimo na ogled starodavnega majevskega mesta. Okrog nas zaživijo podobe nekdanjega življenja in izvemo nešteto zgodbic iz zlatega obdobja mesta. Očara nas znanje, ki so si ga skozi stoletja pridobili Maji, njihova iznajdljivost, izjemno natančen koledar, presenetljiva arhitektura, polna skritih simbolov. A Palenque niso samo ruševine, ampak tudi neka posebna energija v prekrasnem okolju. Maji so že vedeli, zakaj mesto postaviti prav tu. Popoldne se prepustimo ravnicam Jukatana in si privoščimo počitek ob kakšnem chicleju, predhodniku žvečilnih gumijev in že smo v CAMPECHEJU, prijetnem in prijaznem obmorskem mestecu. Nočitev.

10. dan CAMPECHE - JAMA CENOTE - MERIDA

Zajtrk. Čaka nas jutranji sprehod skozi CAMPECHE, ki je že od kolonialnih časov veljal za pomembno obmorsko pristanišče. Vstopimo v čas velikih galej, ki so plula po Karibskem morju, čas grmenja topov, ki so branili mesto pred mnogimi zloglasnimi pirati. Zaradi svojega očarljivega značaja ga je pred leti pod svoje okrilje vzel UNESCO. Nato pa se odpeljemo v bližnji UXMAL, ki je drugačen od ostalih majevskih mest. Posedimo pod Čarovnikovo piramido in izvemo staro legendo, ki se je za vedno vtisnila v kulturo domačinov. Kosilo bomo imeli na prelepem posestvu kjer bo omogočeno kopanje v Cenote in nadaljujemo pot proti MERIDI, ki je bila včasih center proizvodnje sisala in zato zelo bogato mesto. Po želji večerni sprehod po kolonialnem mestu. Nočitev.

11. dan MERIDA - CHICHEN ITZO - CANCUN

Po zajtrku obiščemo še višek arhitekture predkolumbijskih kultur – CHICHEN ITZO. Prepričali se bomo, zakaj Chichen Itza spada med sedem čudes sodobnega sveta. Navduši nas izjemna domiselnost starodavnih arhitektov in mojstrovina, tista piramida z vseh fotografij, slavni El Castillo. Naše potovanje se nadaljuje v mesto CANCUN – mesto zabave. Vožnja do hotela. Nočitev.

12. dan CANCUN

Zadnji dan namenjen poležavanju in uživanju belih peščenih plaž in plavanju v turkiznem morju. Možnost individualnih ogledov in zaključna zabava s Slončkom.

13. dan CANCUN - BENETKE - LJUBLJANA (SLOVENIJA)

Dan namenjen zadnjim nakupom in sprostitvi pred odhodom na letališče. Predviden polet v Evropo v večernih urah.

Destinacija

Cena od
2,727.00
Enquiry From
0
2,727.00
0.00
Available:
Total:
0
2,727.00
0.00

Podobno