Šrilanka

Trajanje

10 dni / 9 noči

Prostih mest

20

Odhod

Zagreb

Destinacija

Colombo

Opis
Vključeno / Ni vključeno
program
Destinacija

ŠRILANKA

Čudovit budistični tropski otok v obliki kapljice, ki se nahaja v južni Aziji. Odlična priložnost za spoznavanje te skrivnostne kulture ter občudovanja narave, živali, nasmejanih, gostoljubnih in preprostih ljudi.

Raziščite otoške zgodbe. Vsak kraj in vsak nasmeh na Šrilanki ima svojo zgodbo. Otok ima z nami veliko za deliti, zato nas vabi na obisk!

Načrtujte svoje sanjske počitnice. Vsak dan na tem otoku obljublja nova doživetja, odkritja in spomine za vse življenje. Z veseljem vam pomagamo ustvariti program po vaših željah in preferencah. Na otoku sodelujemo tudi z zanesljivim in strokovnim lokalnim vodnikom.

Potovalni vrhunci

 • Budistični templj v jami – Dambulla cave
 • Safari v Minneriya nacionalnem parku
 • Vzpon na znamenito 200 m visoko Levjo skalo –  Lions Rock
 • Pohod na Adamov vrh – Adam’s peak ( 2243m)
 • Občudovanje cejlonske plantaže čaja
 • Obisk Yala narodnega parka, drugi največji in najbolj obiskan 

Vključeno / Ni vključeno

 • Organiziran transfer do odhodnega letališča
 • Letalski prevoz bližnje letališče – Colombo – bližnje letališče
 • Vsi transferji po programu na Šrilanki
 • Nastanitve v hotelih  3-4* v dvoposteljnih sobah
 • Lokalni vodič (angleško in italijansko govoreč)
 • Vizum in vstopnine na turi po programu
 • Stroški organizacije potovanja

Program

1. in 2. dan ZAGREB – KOLOMBO - NEGOMBO

Organiziran prevoz na letališče v Zagreb, od koder poletimo preko Dohe v Kolombo. Po pristanku organiziran  prevoz v hotel na počitek. Po poznem zajtrku  se prične naše odkrivanje čudovite Šri lanke. Odpravili se bomo v Habarano. Ogled budističnega templja v jami –   Dambulla cave. Znan kot zlati tempelj Dambulle. Privoščili si bomo Ayurvedsko masažo in prenočili v Habarani.

2. in 3. dan HABARANA – SIGYIRA - POLLONARUWA

Po zajtrku obiščemo starodavno mesto Polonnaruwa, mesto na seznamu Unescove svetovne dediščine. Je drugo najstarejšo kraljestvo Šrilanke. Kosilo na tipični kmetiji. Popoldne se s terenskimi vozili odpeljemo na 2-urni safari v Minneriya nacionalni park na  katerem bomo opazovali divje eksotične živali v njihovem naravnem okolju. Z nekaj sreče bomo videli slone, jelene, bivole, krokodile, množico pisanih ptičev in drugih živali. Večerja in nočitev v Habarani.

4. dan SIGIRIYA  – MATALE - KANDY

Po zajtrku si bomo ogledali vasico Sigiriya , kjer se bomo  povzpeli na znamenito 200 m visoko Levjo skalo –  Lions Rock, na kateri je kralj Kassapa med letoma 447 in 495 zgradil svojo rezidenco. Popoldan obiščemo slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost – Budin zob. Ogled bomo po  želji zaključili z kulturno obarvanim večerom. Nočitev v Kandy-u.

5. dan ANDY - NALLATANNIYA 

Po zajtrku bomo obiskali enega najlepših botaničnih vrtov na svetu. V Kandiju ogled tovarne čajev. Sledi vožnja v Nallatanniyo, nastanitev, zgodnja večerja in nočitev.

6. dan NALLATANNIYA – NUWARAELIYA

Jutro bomo otvorili z pohodom na Adamov vrh – Adam’s peak ( 2243m). Do vrha sledi 5000 stopnic. Enkratna priložnost doživeti sončni vzhod in razgled na čudovito pokrajino. Po aktivnem jutru sledi kratka panoramska vožnja z vlakom proti Nuwaraelyi, ki velja za najpomembnejši kraj za proizvodnjo čaja na Šrilanki. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

7. dan NUWARAELIYA - ELLA -THISSAMAHARAMA

V Nuwaraeliyi  bomo občudovali cejlonske plantaže čaja. V eni od tovarn ogled proizvodnje čaja in možen nakup. Mesto Nuvara Elija (1800 m) je tudi po odhodu Angležev v marsičem ohranilo angleški pečat. Možen bo pohod na malo Adamovo goro  – Little Adams Peak ali obisk tržnice z zelišči. Vožnja do Thissamaharame, večerja nočitev.

8. - 10. dan THISSAMAHARAMA - MIRISSA

Po zajtrku spust proti Yali, drugemu največjemu in najbolj obiskanemu narodnemu parku na Šrilanki. Tu domuje več kot 130 različnih vrst ptic. Safari s terenskimi vozili po parku, kjer z malo sreče lahko vidite slone, krokodile in morda celo leoparda. Po safariju vožnja na obalo v Mirisso, kjer bomo imeli  čas za počitek in razmišljanje v objemu oceana. V času bivanja ob morju bomo organizirali še dodatne aktivnosti, ki so v bližini.

Možnost podaljšanja potovanja s počitnicami na Maldivih.

Destinacija

Cena od
1,599.00
Enquiry From
0
1,599.00
0.00
Available:
Total:
0
1,599.00
0.00

Podobno