Mavricij

Trajanje

10 dni / 7 noči

Prostih mest

2

Odhod

Ljubljana

Destinacija

Zanzibar

Opis
Vključeno / Ni vključeno
program
Destinacija

MAVRICIJ

Mavricij je eden izmed najlepših tropskih otokov Indijskega oceana. 330 km prečudovitih rajskih plaž, ki so skoraj v celoti obdane s koralnim grebenom. Na otoku so kilometri polj sladkornega trsa, ki se počasi vzpenjajo h gorskim vzpetinam, katerih nadmorska višina doseže tudi 828 m. Pričakujete lahko tudi živahno obmorsko življenje.

Priporočamo obisk med novembrom in aprilom, ko so na otoku tudi najtoplejši meseci in se temperature gibljejo med 25°C pa vse do 35°C, morje pa je segreto na prijetnih 22°C pa vse do 27°C.

Najbolj primeren čas za potapljanje je od decembra do marca, saj je morje takrat najbolj mirno in čisto. Najboljše razmere za surfanje so od junija do avgusta. Ljubitelji ribištva pa pridejo na svoj račun od oktobra do aprila. Takrat so najboljši pogoji za lovljenje večjih rib, ki se nekoliko bolj približajo obali.

To je kraj, kjer lahko najdete svoj košček raja in si zasluženo oddihnete! Potovanje na Mavricij je idealno za vse, ki bi na enem mestu radi združili spoznavanje tropskega otočka in počitniške užitke.

Potovalni vrhunci

 • Ležanje na mavricijskih plažah
 • Obisk parka Casela (po želji)
 • Izlet na jug otoka (po želji)
 • Izlet na sever juga (po želji)
 • Izlet v notranjost otoka (po želji)

Vključeno / Ni vključeno

 • Letalski prevoz po programu
 • Letališke pristojbine in varnostne takse 
 • 7x nočitev s polpenzionom v hotelu Coin De Mir Attitude 3*
 • Vsi prevozi in ogledi po programu
 • Transfer letališče Zagreb – Ljubljana
 • Stroški priprave in organizacija potovanja

Program

1. dan LJUBLJANA - vmesno letališče

Zbor v Ljubljani in vožnja do letališča Zagreb. Polet preko vmesnega letališča na Mavricij. (letalo)

2. dan vmesno letališče - MAURICIUS 

Nadaljevanje poleta preko vmesnega letališča na Mauritius. Po pristanku vožnja do hotela in namestitev. Prosto za počitniške užitke. Večerja in nočitev.

3. dan MAURICIUS – opcijski izlet v PARK CASELA 

Zajtrk. Prosto za počitniške užitke, ki jih lahko popestrite z izletom v park Casela (za doplačilo). Park Casela je ena izmed največjih atrakcij Mauritiusa. Nahaja se na 250 hektarih, v njem pa najdemo okoli 1500 ptic, orjaške želve, bengalske tigre, geparde, bele leve, rise, kamele, žirafe in še veliko ostalih živalskih vrst. Poleg tega park ponuja veliko aktivnosti, kot so zip line, soteskanje, hojo po visečem mostu ter različna safari doživetja. Aktivnosti v parku so za doplačilo. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan MAURICIUS – opcijski izlet na JUG OTOKA

Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Po želji (za doplačilo) se odpravimo na izlet, kjer si ogledamo tovarno čaja Bos Chéri tea factory, kjer si privoščimo degustacijo. Po ogledu nas pot vodi dalje, do kolonialne hiše Saint Aubin, kjer proizvajajo rum in vanilijo. Sledi vožnja in ogled naravnega rezervata La Vanille Réserve des Mascareignes, kjer živi preko 2000 krokodilov, orjaške želve ter pisani metulji. Za konec še postanek na prelepi plaži Gris Gris. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

5. dan MAURICIUS – opcijski izlet na SEVER OTOKA

Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Po želji (za doplačilo) se odpravimo na izlet na sever otoka, kjer si ogledamo najlepši botanični park Pamplemousses. Park se lahko pohvali z najrazličnejšimi drevesnimi vrstami ter z znamenitimi vodnimi lilijami. Sledi obisk muzeja in tovarne sladkorja, kjer odkrivamo več kot 250 letno zgodovino Mavricija. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

7. dan MAURICIUS - opcijski pohod do slapov TAMARIND 

Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Po želji (za doplačilo) se odpravimo na enega najbolj priljubljenih pohodov na JZ del otoka. Tu se nahaja sedem slapov Tamarind, ki so eno izmed naravnih čudes Mauritiusa. Skozi pohod občudujemo vseh sedem slapov in vseskozi nas spremlja čudovito tropsko okolje. Ste za skok v vodo in kopanje v enem izmed naravnih bazenov? Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

8. dan MAURICIUS – opcijski izlet na ILE AUX AIGRETTES in v MAHEBOURG

Zajtrk. Prosto za počitniške užitke, ki jih lahko popestrite z izletom na otok Ile aux Aigrettes (za doplačilo), kjer odkrijemo vse lepote otočka, ki se nahaja okoli 1 km od Mahebourga na jugovzhodu otoka. Morda zagledamo znamenitega rožnatega goloba, želve velikanke in druge zanimive živalske vrste. Kosilo. Po sprehodu obiščemo tovarno piškotov Rault, ki se nahaja v mestu Mahebourg. Te tradicionalne piškote najdemo samo na Mauritiusu. Sledi obisk tržnice, kjer najdemo tradicionalne izdelke. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

9. dan MAURICIUS - vmesno letališče

Zajtrk. Vožnja do prestolnice Port Luis, kjer obiščemo slikovito tržnico, kjer lahko okusimo odlično tropsko sadje. Sledi sprehod do obrežja, kjer so nanizane številne trgovinice in prijetni lokali. Ste za kavico ali sok? Prevoz do letališča ter polet preko vmesnega letališča proti Zagrebu.

10. dan vmesno letališče - LJUBLJANA

Nadaljevanje poleta preko vmesnega letališča proti Zagrebu. Sledi še vožnja do Ljubljane.

Destinacija

Cena od
1,995.00
Enquiry From
0
1,995.00
0.00
Available:
Total:
0
1,995.00
0.00

Podobno