Bali - potapljaški safari

Trajanje

14 dni / 12 noči

Prostih mest

20

Odhod

Ljubljana

Destinacija

Denpasar

Opis
Vključeno / Ni vključeno
program
Destinacija

Bali – potapljaški safari

Bali. Na kaj prvo pomislite ob besedi, Bali? Navdihujoča narava, okusna hrana, hindujska kultura, popolnoma drugačen način življenja v primerjavi z zahodom in še in še. Otok Bali je znak po svojskih verskih obredih, templjih in plesih. Doživetje Balija je lahko izjemna življenjska izkušnja.

Bali je otok v indonezijskem arhipelagu in upravna provinca Republike Indonezije. Glavno mesto otoka in province je Denpasar. Na Baliju živi okrog 4,3 milijona prebivalcev, ki so za razliko od večine Indonezijcev, ki so muslimani, hinduisti. Govorijo enak jezik kot ostali Indonezijci, indonezijščino. Otok je pretežno gorat in vulkanskega izvora. Najvišji vrh je Gunung Agung (3142 m) na vzhodnem delu otoka. Poleg čudovitega doživetja otoka nad vodo je lokacija izjemna potapljaška destinacija. Predstavljamo vam Slončkov balijski potapljaški safari.

V našem balijskem safariju se najde nekaj za vsakogar; od veličastnih gorgonij na pisanih koralnih grebenih do makro potapljanja s čudnimi podvodnimi bitjeci, ki se zelo radi nastavljajo fotografskim objektivom. Paket je namenjen potapljačem kot tudi nepotapljačem, kjer se program prilagodi in potapljanja nadomesti z ogledi. Balijski paket v naši režiji je preverjeno odličen tudi za družine. Vabljeni z nami na Bali.

Potovalni vrhunci

 • 16 ali 23 potopov na severnem in vzhodnem delu Balija
 • Sever Balija Pemuteran, Tulamben in Puri Jati
 • Potapljanje na ladjo USAT Liberty
 • Doživetje riževih polj
 • 3-dni doživetja mesteca Ubud
 • Slovenska gostitelja Ana in Jure z lokalno ekipo

Vključeno / Ni vključeno

 • Povratni let z vključeno oddano prtljago do 20kg
 • Transfer na Baliju od letališča do letališča in po programu
 • 12x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni namestitvi
 • 16 ali 23 vodenih potopov
 • 12l jeklenka (DIN/INT) in uteži
 • Vstopnine za zaščitena območja
 • 1x balijska večerja
 • 1x balijska masaža
 • Lokalno vodenje
 • Viza
 • Slovensko spremstvo in organizacija
 • Potapljaško zavarovanje
 • Zavarovanje opreme
 • Dnevni obedi (razen izjemoma)
 • Enoposteljna soba 270€
 • Zavarovanje rizika odpovedi 5% na ceno aranžmaja
 • Fakultativni ogledi

Program

1. dan SLOVENIJA - bližnje letališče – DENPASAR - PEMUTERAN

Prihod na letališče, organiziran prevoz v Pemuteran na severu Balija (približno 4 ure vožnje ob riževih poljih in čez slikovite hribe z razgledom na balijski sveti jezeri). V Pemuteranskem zalivu se skrivajo številne potapljaške lokacije, je pa tudi odlično izhodišče za izlete na lokalne koralne grebene. Tu lahko med drugim opazujemo želve, ki se pasejo po morski travi, murene, ki se skrivajo v umetnem grebenu in klovnske ribice, ki srdito branijo svoje kolonije. V zalivu leži največji umetni koralni greben na svetu, Biorock, z zanimivimi kovinskimi strukturami lokalnih umetnikov, nedaleč stran pa izjemna makro lokacija, zlasti priljubljena med podvodnimi fotografi. Obiščemo lahko tudi podvodni tempelj s koralnim vrtom na 30 metrih ali pa se podamo na nočni potop z ladjo, kjer bomo skoraj zagotovo srečali polža Spanish dancer, in čisto posebnega koralnega morskega psa (Coral catshark), morda pa opazili tudi kakšno sargasovko nerodno pešačiti čez korale. Nočitev.

Potapljaške lokacije: Biorock, Biowreck, Muck Bay, Napoleon Reef, Bob’s, Close Encounters, Temple Wall & Temple Garden, Nudie Beach, Deep Reef, Mandarine Point.

2. - 5. dan PEMUTERAN - OTOK MENJANGAN

Po zajtrku sledi potapljanje v Pemuteranu, na bližnjih koralnih grebenih in okoli koralnega otoka Menjangan, ki leži v edinem mednarodnem parku na baliju. Mogoči so tudi nočni potopi; makro, z obale in z ladjo (skupno od 10 do 12 potopov). Otok Menjangan je del enega najstarejših narodnih parkov v Indoneziji, ki se razprostira po severozahodni obali Balija. Njegov posebni status je bil prepoznan že davnega leta 1917, leta 1941 pa so ga tudi uredno razglasili za narodni park. Nič čudnega torej, da predstavlja eno glavnih točk za potapljaške izlete v Indoneziji, saj je osupljivo potapljaško doživetje. Ponaša se z navpičnimi stenami, čudovitimi koralnimi vrtovi, podvodno razpoko z električnimi školjkami, ogromnimi gorgonijami in plitvimi pobočji, prekritimi s koralnimi preprogami, ki so kot nalašč tudi za potapljanje na vdih. Nočitev.

Potapljaške lokacije: Cave Point, Eal Garden, Coral Garden, Bat Caves, Dream Wall, Anchor Wreck, Position II, Mangroove.

6. dan PEMUTERAN - PURI JATI

Po zajtrku sledi makro potapljanje na nekoliko oddaljeni lokaciji Puri Jati, ki slovi po gološkrgarjih Shaun the Sheep in hobotnici mimic octopus (2 potopa). Puri Jati je odlična lokacija za makro potapljanje z bogato paleto morskih živali in različnih vrst hobotnic, ki predstavljajo nekoliko drugačne, posebne motive za podvodne fotografe. Dno je sestavljeno iz črnega vulkanskega peska, zato je odlično ozadje za kontrastne makro posnetke. Ker gre za plitvo potapljaško območje, ga običajno izkoristimo in se potapljamo dlje časa. Nočitev.

Posebnosti: dolgi potopi, lokacija je obdana z riževimi polji, plitka globina, veliko različnih vrst glavonožcev.

7. dan PEMUTERAN - TULAMBEN

Po zajtrku sledi premik v Tulamben (3 ure vožnje). Med potjo si vzamemo čas, si privoščimo lokalno kosilo in ogledamo kakšno znamenitost (znamenitost izberemo po dogovoru s skupino). Nočitev.

8. dan TULAMBEN - AMED

Po zgodnjem zajtrku ali pa vzamemo zajtrk s seboj sledi zgodnji potop na slavno potopljeno ladjo USAT Liberty (2 potopa). 120 metrov dolga velikanska razbitina ladje USS Liberty (imenovana tudi USAT Liberty) je verjetno ena najbolj znanih razbitin na svetu. Nahaja se blizu obale in počiva na globinah od 5 do 30 metrov. S svojo bogato zgodovino in edinstveno lokacijo je resnično eden od vrhuncev potapljanja na Baliju. Ladja je leta 1918 izplula iz New Jersyja, njena usoda pa jo je doletela med drugo svetovno vojno, ko jo je leta 1942 zadel torpedo japonske podmornice. Zdaj je skoraj v celoti prekrita s koralami in le njen obris nam da vedeti, da je nekoč plula po vsem svetu.

Posebnosti: Razbitina je primerna tudi za potapljače začetnike in potapljanje na vdih in spoznavne potope, potapljanje ob svitu, potopljena od leta 1963 (60 let), za globlje potope je priporočljivo potapljanje z EanX mešanico, razbitina nudi nekaj izjemnih odprtin.

Premik v Amed in po želji nočni potop z obale. Nočitev.

9. - 10. dan AMED

Potapljanje v Amedu, ki slovi po izjemnih potopih s tokom in značilni topografiji dna. V sklopu 4 ali 6 potopov bomo raziskali najbolj znane potapljaške lokacije. Ribiška vasica Amed leži na skrajni vzhodni točki otoka Bali, skoraj povsem ob vznožju veličastnega vulkana Agung in slovi po odličnem potapljanju. Pobočja podvodnih grebenov so posejana s koralami, zaradi večje izpostavljenosti tokovom pa tudi polna večjih rib. Izkušenejši boste uživali v potapljanju s tokom, tisti z nekoliko manj potopi pod pasom pa boste pridobili dragocene izkušnje, ki vam bodo prišle prav na  Nusi Penidi.

Potapljaške lokacije: Bunutan, Pyramids, Jalan Melasti, Jemeluk, Japanese Wreck, Gili Selang.11. dan AMED - UBUD

Premik v slavno pisano balijsko mesto Ubud, kjer preživite zadnje dni v srčiki riževih polj in poskrbite, da se potapljaška oprema pred poletom dodobra posuši.

12. dan UBUD

Prost dan v Ubudu.

13. dan UBUD - SLOVENIJA

Pot nazaj na letališče.

Destinacija

Cena od
2,374.00
Enquiry From
0
2,374.00
0.00
Available:
Total:
0
2,374.00
0.00

Podobno